(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sport turizmining hududiy iqtisodiyotga ta’siri va uni marketing vositasi sifatida rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida sport tadbirlari orqali hududiy brendni shakllantirish, infratuzilmani yaxshilash va sayyohlar oqimini oshirish mexanizmlari o‘rganilgan. Shuningdek, sport turizmini rivojlantirishning iqtisodiy samaradorligini baholash uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.