(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sport menejmentida katta ma’lumotlar (Big Data) tahlilining o‘rni, jamoalar faoliyatini boshqarishda qarorlar qabul qilish jarayonidagi ahamiyati va amaliy samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida o‘yinchilarning jismoniy ko‘rsatkichlarini kuzatish, jamoa taktikasini optimallashtirish va transfer siyosatini shakllantirishda ma’lumotlarga asoslangan yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sport klublarida ushbu texnologiyalarni joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.