(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Oybekning adabiy-tanqidiy qarashlarini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, unda adibning o‘zbek adabiyoti va adabiy tanqidchilik rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Oybekning hayoti, ijodiy faoliyati va dunyoqarashining shakllanishiga ta’sir etgan omillar haqida so‘z yuritiladi. Adibning mumtoz sharq adabiyoti, o‘zbek milliy adabiyoti hamda jahon adabiyoti namoyandalari ijodidan ta’sirlangani yoritilib, uning estetik qarashlari shakllanish bosqichlari ochib beriladi. Oybekning badiiy adabiyot, ijodkor mahorati, realizm va xalqchillik haqidagi qarashlari batafsil tahlil qilinadi.