(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada taniqli adabiyotshunos olim Ozod Sharofiddinovning Abdulla Qahhor ijodiy merosini tadqiq etish metodologiyasi tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘sha davr adabiy tanqidchiligidagi qotib qolgan qarashlardan voz kechilgan holda, Qahhor nasridagi milliy ruh, xarakterlar psixologiyasi va o‘ziga xos qisqalik (lakonizm) masalalari Sharofiddinov talqinida ilmiy va sodda tilda asoslab berilgan.