(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot zamonaviy raqamli jamiyat sharoitida o‘quvchilarning emotsional intellektini rivojlantirishning psixologik mexanizmlarini hamda uning ta’lim samaradorligiga ta’sirini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda emotsional intellektning tarkibiy komponentlari o‘z his-tuyg‘ularini anglash, ularni boshqarish, empatiya, ijtimoiy muloqot va stressga chidamlilik kabi jihatlar o‘rganildi. Shuningdek, raqamli muhitda o‘quvchilarning psixologik rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, jumladan axborot oqimi, onlayn muloqot va virtual ta’lim jarayonlari tahlil qilindi. Ilmiy yondashuv natijasida emotsional intellekt darajasining yuqoriligi o‘quvchilarning o‘zlashtirish samaradorligini oshirishi, o‘quv jarayonida ijtimoiy faollikni kuchaytirishi va stress holatlarini kamaytirishi aniqlangan.