(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirishning nazariy-uslubiy asoslari, huquqiy bazasi va amaliy yo‘nalishlari Samarqand viloyati misolida tahlil qilingan. Tadqiqot davomida “Oilaviy tadbirkorlik to‘g‘risida”gi qonun hujjatlari, davlat dasturlari hamda 2023–2025-yillarga oid statistik ma’lumotlar asosida viloyatda oilaviy korxonalar faoliyatining hozirgi holati baholangan. Mualliflarning fikricha, Samarqand viloyatida oilaviy tadbirkorlik xizmat ko‘rsatish, hunarmandchilik, turizm va qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini qayta ishlash sohalarida yuqori sa’yi-harakatga ega. Maqola yakunida hududda oilaviy tadbirkorlik samaradorligini oshirishga qaratilgan tashkiliy, moliyaviy va raqamli mexanizmlar bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar berilgan.