(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada blokcheyn texnologiyasining axborot xavfsizligini ta’minlashdagi ahamiyati, uning zamonaviy axborot tizimlaridagi o‘rni hamda ma’lumotlarni himoyalashdagi samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, blokcheyn texnologiyasining markazlashmagan tuzilmasi, kriptografik himoya mexanizmlari va ma’lumotlarning o‘zgarmasligini ta’minlash xususiyatlari yoritilgan. Maqolada blokcheyn asosida amalga oshiriladigan tranzaksiyalarning xavfsizlik darajasi, kiberhujumlarga qarshi barqarorligi hamda moliya, sog‘liqni saqlash, davlat boshqaruvi va ta’lim sohalaridagi qo‘llanilish istiqbollari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari blokcheyn texnologiyalaridan foydalanish axborot xavfsizligini oshirish va ma’lumotlarni ishonchli himoya qilishda muhim vosita ekanligini ko‘rsatadi.