(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Qoʻqon xonligida savdo-sotiq va hunarmandchilikning rivojlanish bosqichlari, ichki va tashqi savdo aloqalarining oʻziga xos jihatlari hamda hunarmandlarning jamiyat iqtisodiy hayotidagi oʻrni yoritilgan. Shuningdek, xonlik hududidagi bozorlarda olib borilgan savdo munosabatlari, ipakchilik, kulolchilik, misgarlik, zargarlik va toʻqimachilik kabi hunarmandchilik tarmoqlarining taraqqiyoti tahlil qilingan.