(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada psixologiya fanida diqqat tushunchasining mazmun-mohiyati, uning fiziologik asoslari, turlari, xususiyatlari hamda inson faoliyatidagi ahamiyati keng yoritilgan. Shuningdek, diqqatning bilish jarayonlari bilan o‘zaro bog‘liqligi, yosh davrlarida rivojlanishi va uni shakllantirishning psixologik-pedagogik usullari tahlil qilingan.