(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda semizlikni profilaktika qilishda va ularni to‘g‘ri ovqatlantirish, jismoniy faoliyatga jalb etishda hamshiralik yondashuvining o‘rni tahlil qilinadi. Asosan, bolalar orasida ortib borayotgan semizlik sabablarini, uning kasalliklarni keltirib chiqarish omillarini va bunday muammolarni oldini olishda zamonaviy hamshiralik taktikalarini yoritadi. Maqola davomida sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, onalar va bolalarga sog‘lom ovqatlanish, harakatlar va gigiyenani to‘g‘ri nazorat qilish tafsilotlari keng ochib beriladi. Shuningdek, hamshiraning individual va guruhiy ishlardagi pedagogik, maslahat va tarbiyaviy faoliyatlaridagi o‘rni alohida ko‘rsatib beriladi.