(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada islom olamida qiroat ilmining shakllanishi, bir qiroatni maqbul va sahih deb hisoblash uchun ulamolar tomonidan ittifoq qilingan uchta asosiy shart hamda ushbu qoidalarning Mag‘rib (Shimoliy Afrika) va Andalus (Musulmon Ispaniyasi) hududlarida yoyilish tarixi tahlil qilingan. Shuningdek, ettita mutavotir qiroat imomlari va ularning roviylari, xususan, Mag‘rib o‘lkalarida bugungi kungacha saqlanib qolgan Imom Nofe‘ qiroati va uning Varsh hamda Qolun rivoyatlari silsilasi ilmiy manbalar asosida yoritilgan.