(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Hozirgi vaqitda quyosh energiyasi yordamida ishlaydigan yarimo`tkazgichli asosi kremniyli bolgan birikmalar asosida ishlaydigan yarim o`tkazgichli asboblarga qo`yiladigan talablar ortib bormoqda. Har bir quyosh elementlarining elektrofizik va fotoelektrik xusuyatlarini o`rganish va ular asosidada yangi asboblarni yaratish asosiy masalalarning biri hisoblanadi.