(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnologiyalarining to‘rtta asosiy ustuni: axborotni qo‘llab-quvvatlash tizimlari, ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimlari (MBBT), elektron hujjat aylanish tizimlari (EDMS) hamda bulutli xizmatlarning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Mazkur texnologiyalarning ishlash tamoyillari, funksional imkoniyatlari, turlari va tashkilot faoliyati samaradorligini oshirishdagi ahamiyati universal yondashuv asosida yoritilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonida ushbu tizimlarning o‘zaro integratsiyasi, axborot xavfsizligi masalalari hamda sun’iy intellekt va avtomatlashtirish texnologiyalari bilan uyg‘unlashuvi haqida fikr yuritilgan. Maqolada zamonaviy IT infratuzilmasining rivojlanish tendensiyalari va istiqboldagi imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan.