(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada virtualizatsiya texnologiyalarining zamonaviy axborot infratuzilmasidagi o‘rni hamda ularning Sun’iy Intellekt (AI) tizimlari bilan integratsiyasi tahlil qilinadi. Virtualizatsiya server, tarmoq va saqlash resurslaridan samarali foydalanish imkonini berib, hisoblash quvvatini moslashuvchan boshqarishni ta’minlaydi. Ayniqsa, AI modellarini o‘qitish va ishga tushirish jarayonlarida virtual muhitlardan foydalanish resurslarni tejash, masshtablash va xavfsizlikni oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada AI asosidagi tizimlarda virtual mashinalar va konteyner texnologiyalarining qo‘llanishi, ularning afzalliklari hamda mavjud muammolari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bulutli hisoblash muhitlarida virtualizatsiya va sun’iy intellekt integratsiyasining samaradorligi misollar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, virtualizatsiya texnologiyalari AI tizimlarining tezkorligi, moslashuvchanligi va iqtisodiy samaradorligini oshirishda muhim omil hisoblanadi.