(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda motivatsiyani shakllantirishning psixologik omillari, motivatsiyaning ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda o‘quv faoliyatiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiya tushunchalari, o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish usullari hamda maktab psixologining bu boradagi faoliyati tahlil qilingan. Maqolada motivatsiyani rivojlantirishga oid amaliy tavsiyalar ham berilgan.