(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada fors-tojik mumtoz adabiyotining buyuk namoyandasi Hofiz Sheroziy g‘azallarining o‘zbek tiliga tarjima qilinishi, xususan, Shoislom Shomuhamedov tarjimalarining badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda Hofiz she’riyatidagi tasavvufiy-falsafiy mazmun, ramziy obrazlar va ruhiy kechinmalarning o‘zbek tilidagi talqini yoritilgan Maqolada Hofiz ijodining Sharq va G‘arb adabiyotiga ta’siri hamda uning o‘zbek adabiyotidagi tarjima an’analari haqida ham fikr yuritiladi.