(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda qimmatli qog‘ozlar bozorining iqtisodiy mohiyati, uning iqtisodiyotdagi o‘rni, O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar hamda bozorni rivojlantirish istiqbollari yoritib beriladi. Qimmatli qog‘ozlar bozori — bu yuridik va jismoniy shaxslar o‘rtasida qimmatli qog‘ozlarni chiqarish, sotish va sotib olish bilan bog‘liq iqtisodiy munosabatlar tizimidir. Ushbu bozor moliya bozorining ajralmas qismi bo‘lib, iqtisodiyotga investitsiyalarni jalb qilish, bo‘sh pul mablag‘larini samarali taqsimlash hamda korxonalar faoliyatini moliyalashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Qimmatli qog‘ozlar bozori orqali iqtisodiyotning turli tarmoqlariga investitsiyalar yo‘naltiriladi va ishlab chiqarish jarayonlari kengaytiriladi.