(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Фонология тилшуносликнинг асосий соҳаларидан бири бўлиб, у тилдаги товушлар тизими, уларнинг вазифаси ҳамда ўзаро муносабатларини ўрганади. Ҳар бир тилнинг фонологик тизими ўзига хос хусусиятларга эга бўлиб, у сўз маъноларини фарқлаш ва тўғри талаффузни таъминлашда муҳим ўрин тутади. Туркий тиллар оиласига мансуб ўзбек тили ва герман тиллари гуруҳига кирувчи инглиз тили фонологиясини қиёсий таҳлил қилиш улар ўртасидаги умумий ва фарқли жиҳатларни аниқлаш имконини беради ва тил ўрганиш жараёнида катта аҳамият касб этади. Мазкур мақоланинг мақсади — ўзбек ва инглиз тиллари фонологиясининг ўхшаш ва фарқли жиҳатларини таҳлил қилиш ҳамда уларнинг тил ўрганишдаги аҳамиятини кўрсатишдан иборат.