(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ishda issiqlik o‘tkazuvchanlik jarayonlarining matematik modellarini sonli tahlil qilish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot doirasida issiqlik o‘tkazuvchanlik tenglamasining bir o‘lchamli (1D) va ikki o‘lchamli (2D) modellari uchun samarali sonli algoritmlar ishlab chiqilgan. Amaliyotda ko‘p uchraydigan nokorrekt qo‘yilgan masalalarni, xususan, issiqlik manbasini tiklash muammolarini yechishda Tixonov regulyarizatsiya usuli qo‘llanilgan. Ishlab chiqilgan algoritmlarning barqarorligi va aniqligi Python dasturlash muhitida o‘tkazilgan hisoblash tajribalari orqali tekshirilgan hamda olingan natijalarning ishonchliligi asoslab berilgan.