(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Genetik algoritmlarning matematik va algoritmik asoslari, zamonaviy informatika hamda amaliy matematikadagi o‘rni yoritilgan. Evolyutsion hisoblashning asosiy operatorlari – seleksiya, krossingover va mutatsiya – tahlil qilinib, ularning optimallashtiruv samaradorligiga ta’siri ko‘rsatiladi. An’anaviy optimallashtirish usullari bilan qiyosiy tahlil qilingan, real muhandislik va iqtisodiy masalalarda qo‘llash imkoniyatlari muhokama qilingan.