(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada davlat arxiv hujjatlari hamda ilmiy tadqiqotlar asosida 1945–1965-yillarda Farg‘ona vodiysi qishloqlarining ijtimoiy-iqtisodiy hayoti tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida qishloq xo‘jaligi, kolxoz tizimi, pensiya ta’minoti, ayollar mehnati, turar joy qurilishi va arxiv tizimining rivojlanishi yoritilgan. Arxiv manbalari asosida urushdan keyingi davrda Farg‘ona qishloqlarida yuz bergan o‘zgarishlar ilmiy jihatdan tadqiq etildi.