(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada avtovokzal hududidagi ichki va tashqi oqimlarni boshqarishning logistik modeli ishlab chiqilgan. Avtovokzalda yo’lovchilar oqimi, transport vositalari oqimi va xizmat ko’rsatish jarayonlari bir-biri bilan chambarchas bog’liq bo’lib, ularni alohida boshqarish samarasizdir. Taklif etilayotgan model ichki oqimlarni (kassa, kutish zali, perron, bagaj) va tashqi oqimlarni (avtobuslarning kirish-chiqishi, taksi va shaxsiy transport vositalari) integratsiyalashgan holda boshqarish imkonini beradi. Model avtovokzal hududidagi oqimlarni optimallashtirish, xizmat ko’rsatish sifatini oshirish, vaqt va resurslarni tejashga xizmat qiladi.