(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bir yo’nalishdagi yo’lovchilar oqimiga qarab avtobuslar sonini aniqlashning ilmiy asoslangan metodikasi keltirilgan. Yo’lovchilar oqimini o’rganish, ma’lumotlarni tahlil qilish va kerakli avtobuslar sonini hisoblash bosqichlari batafsil bayon etilgan. Metodika yo’nalishdagi yo’lovchilar zichligi, pik vaqtlar, kutish vaqti, avtobus sig’imi va aylanish vaqti kabi asosiy omillarni hisobga oladi. Taklif etilayotgan usul transport tizimini optimallashtirish, yoqilg’i tejalishi, atrof-muhit ifloslanishining kamayishi va yo’lovchilar qulayligini oshirishga xizmat qiladi. Metodika Andijon shahri misolida amaliy qo’llanilgan.