(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jamoat transporti tizimida yo‘lovchilar oqimini oldindan prognozlashning ahamiyati hamda ushbu prognoz natijalaridan foydalanib avtobuslar harakat jadvalini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yo‘lovchilar oqimining vaqt, mavsum va hududlar bo‘yicha o‘zgarish xususiyatlari tahlil qilinib, transport tizimi samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, yo‘lovchilar oqimini aniq bashorat qilish transport vositalaridan oqilona foydalanish, kutish vaqtini kamaytirish va xizmat sifatini oshirish imkonini beradi.