(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada shahar yo‘lovchi transporti tizimida tashish jarayoni samaradorligini baholovchi ko‘rsatkichlar tizimini ishlab chiqish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda transport jarayonining samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinib, ularni miqdoriy baholash usullari ishlab chiqilgan. Samaradorlik ko‘rsatkichlari uch asosiy guruhga – yo‘lovchilar qoniqishi ko‘rsatkichlari, transport korxonasi faoliyati ko‘rsatkichlari va ijtimoiy-iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlariga bo‘lingan. Har bir ko‘rsatkich bo‘yicha hisoblash metodikasi va me’yoriy qiymatlar taklif qilingan. Ishlab chiqilgan ko‘rsatkichlar tizimi transport korxonalariga o‘z faoliyatini kompleks baholash, zaif tomonlarni aniqlash va tashish jarayonini takomillashtirish imkonini beradi.