(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Andijon-Asaka avtobus yo‘nalishining asosiy texnik-ekspluatatsion ko‘rsatkichlari – harakat tezligi, harakat intervali va yuklanish koeffitsiyenti tahlil qilingan. Tadqiqotda yo‘nalish bo‘yicha kuzatuv ishlari olib borilib, avtobuslarning haqiqiy harakat tezligi, intervalga rioya qilish darajasi va turli vaqt oralig‘idagi yuklanish koeffitsiyentlari aniqlangan. Tadqiqot natijasiga ko‘ra, yo‘nalish bo‘yicha o‘rtacha texnik tezlik 22,4 km/soat, ekspluatatsion tezlik 18,2 km/soat, harakat intervali o‘rtacha 12,5 minut, yuklanish koeffitsiyenti esa 0,78 ni tashkil qilgan. Pik soatlarda yuklanish koeffitsiyenti 1,05-1,12 gacha ko‘tarilib, avtobuslarning haddan tashqari yuklanishi kuzatilgan. Intervalga rioya qilish darajasi 76% ni tashkil qilib, avtobuslarning jadval bo‘yicha harakatlanishida muammolar mavjudligi aniqlangan. Olingan natijalar asosida yo‘nalishning texnik-ekspluatatsion ko‘rsatkichlarini yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar berilgan.