(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy logistika tizimlarida yuk tashish jarayonlarini optimallashtirishning ilg‘or texnologik yechimlari keng qamrovli tahlil qilinadi. Xususan, sun’iy intellekt, narsalar interneti (IoT), blokcheyn, avtonom transport vositalari, katta ma’lumotlar (Big Data), raqamli egizaklar (Digital Twins), 5G aloqa texnologiyalari va meta-gradient algoritmlar kabi texnologiyalarning yuk tashish samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ushbu texnologiyalarni integratsiyalashgan holda qo‘llash yuk tashish xarajatlarini 26-35% gacha kamaytirish, bo‘sh yurishlarni 39-45% gacha qisqartirish, yetkazib berish vaqtini 28-50% gacha qisqartirish va uglerod chiqindilarini 27.7% gacha pasaytirish imkoniyatini beradi. Shuningdek, maqolada real sanoat misollari va empirik tadqiqot natijalari asosida optimal texnologik strategiyalar taklif etiladi.