(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalarni shafqatsiz munosabatdan himoya qilishning ijtimoiy, huquqiy va pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Bolalarga nisbatan zo‘ravonlikning turlari, uning kelib chiqish sabablari hamda bola shaxsiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, bolalarni himoya qilishning davlat siyosati, ta’lim tizimidagi roli, oila institutining ahamiyati va jamiyatdagi profilaktik chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Xorijiy davlatlar tajribasi ham tahlil qilinib, bolalar huquqlarini ta’minlash va zo‘ravonlikning oldini olish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar keltirilgan. Maqola bolalarning xavfsiz va sog‘lom muhitda voyaga yetishini ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.