(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining individual psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda kitobxonlik xususiyatini shakllantirish masalasi yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning temperament turi, qiziqish darajasi va bilish motivatsiyasi kabi omillar kitob o‘qishga bo‘lgan munosabatni belgilovchi asosiy psixologik omillar sifatida tahlil qilinadi. Shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim tamoyillari asosida kitob o‘qishga rag‘batni kuchaytirish, biblioterapiya, o‘yin va art-terapiya elementlarini qo‘llashning samarali usullari ko‘rsatib o‘tilgan.