(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada avtomobillarning ta’minlash tizimiga texnik xizmat ko’rsatish jarayonlarini takomillashtirish masalalari ko’rib chiqilgan. Zamonaviy diagnostika usullari, profilaktik texnik xizmat ko’rsatishning ahamiyati va samarali ta’mirlash metodologiyalari tahlil qilingan. Ishning asosiy maqsadi avtomobillarning yoqilg’i ta’minlash, moylash va sovutish tizimlarida yuzaga keladigan nosozliklarni erta aniqlash hamda ularga texnik xizmat ko’rsatishning ilg’or usullarini joriy etish orqali transport vositalarining ish samaradorligini oshirishdan iborat. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, muntazam texnik xizmat ko’rsatish avtomobil tizimlarining ishlash muddatini 30–40 foizga uzaytirishi mumkin.