(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Homiladorlik davrida qalqonsimon bez kasalliklari ona va homila salomatligi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola homilador ayollarda qalqonsimon bez disfunksiyasining tarqalishi, diagnostikasi va davolash usullarini ko’rib chiqadi. Gipotireoz va gipertireoz kabi holatlar homiladorlikning kechishiga salbiy ta’sir ko’rsatishi mumkin, jumladan, muddatidan oldin tug’ilish va homila rivojlanishidagi nuqsonlar xavfini oshiradi. Samarali skrining va o’z vaqtida davolash onalik va bolalik sog’lig’ini optimallashtirishda hal qiluvchi rol o’ynaydi. Maqolada zamonaviy tavsiyalar va klinik yondashuvlar tahlil qilinadi.[1]