(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish korxonalarida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan favqulodda vaziyatlar, ularning kelib chiqish sabablari, oqibatlari hamda bunday holatlarda xodimlarning to‘g‘ri harakatlanish tartibi yoritilgan. Shuningdek, korxonalarda favqulodda vaziyatlarning oldini olish, xodimlarni tayyorlash, evakuatsiya tadbirlarini tashkil etish, yong‘in, portlash, kimyoviy avariya va texnogen hodisalar vaqtida xavfsizlik qoidalariga amal qilishning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida favqulodda vaziyatlarda inson hayoti va sog‘lig‘ini saqlab qolish, moddiy zararlarni kamaytirish hamda korxonalarning barqaror faoliyatini ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.