(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Mehnat kodeksi, mehnat intizomining mazmun-mohiyati, xodimlar va ish beruvchilarning huquq hamda majburiyatlari, mehnat munosabatlarini tartibga solishning huquqiy asoslari, mehnat intizomini mustahkamlash omillari va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, mehnat intizomining ta’lim muassasalari, korxona va tashkilotlar faoliyatidagi o‘rni hamda mehnat qonunchiligiga rioya etishning ijtimoiy-iqtisodiy natijalari yoritib beriladi. Tadqiqot davomida mehnat kodeksining zamonaviy mehnat munosabatlarini tartibga solishdagi roli, xodimlarning mehnat huquqlarini himoya qilishdagi ahamiyati hamda mehnat intizomini ta’minlashning samarali usullari ilmiy jihatdan tahlil qilingan.