(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qiroat ilmi adabiyotida “cho‘qqi asar” hamda o‘n qiroat yo‘nalishida bosh manba hisoblangan Imom Ibnul Jazariyning “Toyyibatun-Nashr” manzumasiga bitilgan eng asosiy sharhlar matnshunoslik va qiyosiy-tahlil metodlari asosida tadqiq etilgan. Xususan, asarning murakkab ramzlari, usul va farsh ixtiloflari hamda she’riy strukturasi ulamolar tomonidan qanday izohlangani ochib beriladi. Tadqiqot davomida Ibn Nozim, Abulqosim an-Nuvayriy, Sayyid al-Omiliy va Yusuf Afandizoda kabi buyuk qorilar va olimlarning sharhlari, ularning o‘ziga xos ilmiy uslublari, qiyosiy jihatlari hamda qo‘lyozma va nashr manbalari ilmiy asosda yoritilgan.