(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Hozirgi vaqtda mashinasozlik, neft-gaz sanoati, metallurgiya, qurilish va transport tarmoqlarida payvandlash texnologiyalariga bo‘lgan talab keskin ortib bormoqda. Ayniqsa, yuqori mustahkamlikka ega metall konstruksiyalarni tayyorlashda payvand chokining sifati va chidamliligi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Shu sababli zamonaviy payvandlash materiallarini ishlab chiqish, jumladan, nanomodifikatsiyalangan qoplama asosidagi yuqori samarali elektrodlarni yaratish muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etmoqda.