(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Prematur chaqaloqlarda parvarish va reanimatsiya zamonaviy neonatologiyaning muhim yo’nalishlaridan biridir. Ushbu maqola muddatidan oldin tug’ilgan chaqaloqlarni parvarish qilishning o’ziga xos xususiyatlari, shuningdek, ularning hayotini saqlab qolish va asoratlarning oldini olishga qaratilgan reanimatsiya choralarini ko’rib chiqadi. Maqolada intensiv terapiya usullari, nafas olishni qo’llab-quvvatlash strategiyalari va termoregulyatsiyaning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi prematur chaqaloqlarda omon qolish darajasini oshirish va uzoq muddatli nevrologik natijalarni yaxshilash uchun eng samarali yondashuvlarni aniqlashdan iborat.