(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Neonatal skrining bolalarda tug’ma va irsiy kasalliklarni erta aniqlashning muhim vositasidir. Bu usul og’ir asoratlarning oldini olish va bolaning sog’lom rivojlanishini ta’minlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Erta diagnostika orqali o’z vaqtida davolashni boshlash imkoniyati yaratiladi, bu esa nogironlikni kamaytiradi va hayot sifatini yaxshilaydi. Ushbu maqola neonatal skriningning ahamiyati, zamonaviy usullari va O’zbekistonda uni tatbiq etish istiqbollarini tahlil qiladi. Uning samaradorligi bolalar salomatligini mustahkamlashda asosiy omil hisoblanadi.[1]