(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo, xususan, Movarounnahr zaminining Islom sivilizatsiyasidagi o‘rni, Nasaf shahri ilmiy muhiti va u yerdan yetishib chiqqan yirik ulamolarning hayoti va ilmiy merosi tahlil qilinadi. Ayniqsa, Abu Barakot an-Nasafiyning "Madarikut-tanzil" asari va uning tafsir ilmidagi ahamiyatiga alohida urg‘u beriladi.