(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola o‘zbek xalq musiqasi san’atining yorqin namunasini tashkil etuvchi, O‘zbekiston xalq artisti Kamoliddin Rahimovning (1943–2015) ijodiy faoliyatini chuqur tahlil etishga bag‘ishlangan. Maqolaning asosiy maqsadi Rahimovning «Namangan bulbuli» laqabi ostidagi o‘rnini, uning klassik ashula va zamonaviy kuylaridagi talqin uslubini, Namangan viloyati madaniyatiga qo‘shgan hissasini, shuningdek, shogirdlari va merosi orqali o‘zbek musiqasining milliy rivojiga ta’sirini ilmiy nuqtai nazardan o‘rganishdir.