(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Металдан ишланган пул-танга –чақаларнинг пайдо бўлиши инсоният тарихидаги нг муҳим воқеалардан биридир. Маълумки, жамият иқтисодий ва ижтимоий ривожланишнинг ғоят юксак даражасига ришгандагина танга чақалар кашф этилиши мумкин эди. Бу ҳодиса тарихий кўламда анча кеч рўй берди. Дастлабки танга чақалар миллоддан аввалги VII-асрда Кичик Осиёда пайдо бўлди. Танга зарб этиш Ўрта денгиз бўйи мамлакатларига тез тарқалди