(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Atrof-muhitni muhofaza qilish va tabiiy resurslardan oqilona foydalanish zamonaviy jamiyat va butun insoniyat oldida turgan eng muhim, og‘riqli va dolzarb masalalardan hisoblanadi. Yangi texnologiyalar va sanoat taraqqiyoti ham, global aholi sonining ko‘payishi ham hayotimizning barcha sohalariga bevosita ta’sir ko‘rsatib, tabiat va uning resurslariga bo‘lgan ehtiyojni orttirib yubordi. Yangi shaharlar va sanoat zonalari tashkil etilishi, yirik infratuzilma loyiha va qurilishlarning kengaytirilishi, energiya manbalaridan keng foydalanuvchanlik atrof-muhitni muhofaza qilish va resurslarga ehtiyotkorona yondashish masalalarini yana-da muhim va kechiktirib bo‘lmas vazifaga aylantirdi. Inson va tabiat o‘rtasidagi muvozanat, ekotizimlarning barqarorligi va tabiiy resurslarning tiklanishi hozirgi zamon taraqqiyotining asosi ekani butun dunyoda tobora ko‘proq anglab olinmoqda.