(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston transport va logistika tizimining hozirgi holati, yuzaga kelayotgan muammolar hamda ularni samarali hal qilish yo‘llari tahlil qilinadi. Yuk tashish hajmining ortishi, avtomobil transportining dominantligi, temir yo‘l va intermodal transport imkoniyatlarining yetarlicha ishlatilmasligi, tranzit yo‘llarga bog‘liqlik va yagona elektron ma’lumotlar bazasining yo‘qligi kabi dolzarb masalalar ko‘rib chiqilgan. Maqolada logistika tizimini rivojlantirish, resurslardan samarali foydalanish, transport xarajatlarini kamaytirish va mintaqaviy hamkorlikni kuchaytirish bo‘yicha strategik tavsiyalar taqdim etiladi.