(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya Mazkur maqolada me’da osti bezining anatomik va fiziologik tuzilishi, uning hazm va endokrin tizimdagi roli, shuningdek, bez faoliyati buzilishining sabablari hamda ularning oqibatlari haqida so‘z yuritiladi. Me’da osti bezi inson organizmidagi eng muhim aralash bezlardan biri bo‘lib, u fermentlar ishlab chiqarish orqali ovqat hazm qilishda, insulin va boshqa gormonlar ishlab chiqarish orqali esa modda almashinuvini boshqarishda ishtirok etadi.