(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada gen muhandisligining qishloq xo‘jaligidagi o‘rni, uning ekologik va ijtimoiy ta’siri, shuningdek, xalqaro miqyosdagi munosabatlar tahlil qilinadi. Genetik o‘zgartirilgan organizmlar (GMO) yordamida hosildorlikni oshirish, zararkunandalarga va gerbitsidlarga chidamli o‘simliklar yaratish maqsad qilingan. Biroq, bu texnologiyaning uzoq muddatli oqibatlari hali to‘liq o‘rganilmagan. Maqolada WWF tashkilotining gen muhandisligiga nisbatan pozitsiyasi, shuningdek, dunyo mamlakatlarida GMO yetishtirish darajasi yoritilgan.