(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Til-ijtimoiy hodisa. U insonlarning o‘zaro muloqotga kirishuviga va munosabatda bo‘lishiga xizmat qiladi. Hamma tildan birdek foydalana oladi. Hamma uchun til barobardir. Shuning uchun ham til jamiyatga tegishli. U jamiyatda paydo bo‘ladi, shakllanadi, vaholanki, uning umrboqiyligi ham, qadrsizlanib izsiz yo‘q bo‘lishi ham shu jamiyatga bog‘liq. Ferdinand de Sosyur talqinida shunday deyilgan: “Til hamma uchun barobar xizmat qiluvchi ijtimoiy, ruhiy hodisadir