(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda tijorat banklari aktivlarining rentabelligini oshirishda investitsion portfelni diversifikatsiya qilishning ahamiyati va roli o‘rganildi. Bank faoliyatidagi xavf va rentabellik muvozanati, diversifikatsiya usullari, xalqaro tajribalar va O‘zbekiston bank tizimidagi amaliy holatlar tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari asosida zamonaviy risk-menejment va raqamli texnologiyalarni joriy etish orqali banklarning investitsion portfeli samaradorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi.