(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Kirish: Yashil yurt, yashil orzular. Namangan viloyati O’zbekistonning sharqiy qismida joylashgan bo’lib, o’zining boy madaniy merosi, tabiiy go’zalliklari va rivojlangan qishloq xo’jaligi bilan mashhur. Ammo viloyat nafaqat iqtisodiy va madaniy jihatdan, balki istirohat va dam olish maskanlari bilan ham ahamiyatlidir. Ayniqsa, istirohat bog’lari aholining kundalik hayotida muhim o’rin tutadi, ular nafaqat dam olish uchun, balki madaniy va ijtimoiy hayot markazi sifatida ham xizmat qiladi. Tabiat bilan uyg‘un yashash, uni asrash va kelajak avlodga butun holda yetkazish- insoniyatning eng ulug‘ vazifalaridan biridir.