(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda xizmat ko‘rsatgan xalq shoiri Abdulla Oripovning tarjima faoliyati lingvopoetik jihatdan tahlil qilinadi. Shoir tarjimalarida asliyatga sodiqlik, badiiylik va milliy poetik an’analarni uyg‘unlashtirish uslubi yoritiladi. Xususan, Oripov tomonidan tarjima qilingan jahon adabiyoti namunalaridagi badiiy vositalar, obrazlilik, ritm va ohang uyg‘unligi, hamda ularning o‘zbek tilidagi ifodalanish xususiyatlari lingvistik va stilistik mezonlar asosida tahlil qilinadi. Maqolada tarjima jarayonida yuzaga keladigan lingvopoetik muammolar, ularning yechimlari va shoirning individual uslubi haqida ilmiy fikrlar bildiriladi