(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: O’zbekistonning dolzarb iqtisodiy muammolari qatorida inflyatsiya alohida o‘rin egallab, mamlakat iqtisodiy tizimi va undagi barcha sub’yektlar (korxonalar, aholi) faoliyatiga keng ko‘lamli ta’sir ko’rsatmoqda. Ushbu tadqiqot O’zbekistonda inflyatsiya jarayonlarining ildizida yotgan asosiy omillar va ularning iqtisodiy-ijtimoiy oqibatlarini tahlii qilishga, shuningdek, davlat tomonidan amalga oshirilayotgan barqarorlashtirish chora-tadbirlari va ularning samaradorligini baholashga qaratilgan. Maqolada mamlakatda olib borilayotgan inflyatsiyaga qarshi kurash siyosatining turli jihatlari o‘rganiladi. Mavjud ilmiy manbalar va rasmiy statistik ma’lumotlarni har tomonlama tahlii qilish asosida, ushbu ish O‘zbekistondagi inflyatsion vaziyatning hozirgi holati haqida batafsil ma’lumot beradi, shu asosda kelajakdagi siyosat yo‘nalishlari uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqadi.