(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda shaxsiy gigiena ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Bolalarda tozalik, ozodalik, tartiblilik, sog‘lom turmush tarziga amal qilish kabi ijobiy odatlarni tarbiyalashning samarali usullari tahlil qilinadi. Maqolada tarbiyachining gigienik tarbiya jarayonidagi o‘rni, oila va ta’lim muassasasi hamkorligi, shuningdek, gigienik mashg‘ulotlarda interfaol metodlar va o‘yin texnologiyalaridan foydalanishning ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari bolalarda gigienik madaniyatni erta yoshdan shakllantirish ularning jismoniy va psixologik rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini asoslaydi.